Lezing : Ethiek bij technologische risico’s

Veel mensen zijn bang voor de mogelijke ongewenste gevolgen van dergelijke technologieën. Hebben we emoties nodig om te kunnen oordelen of een risico moreel aanvaardbaar is? Deze vraag heeft directe praktische implicaties: moeten ingenieurs, wetenschappers en politici die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van risicobeleid de emoties van het publiek serieus nemen of niet?

Sabine Roeser, assistant professor Filosofie aan de TU Delft en onderzoekster bij het 3TU.Centre for Ethics and Technology, zal maandag 23 maart in een boeiend avondprogramma voor Young KIVI NIRIA Engineers laten zien dat emoties een onmisbare normatieve gids zijn bij het beoordelen van de ethische aanvaardbaarheid van technologische risico’s. Aan de hand van stellingen, toegespitst op praktijkvoorbeelden, wordt na afloop van de lezing gedebatteerd.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 18:30 u Ontvangst met broodjes;
  • 19:00 u Start presentatie ‘Emoties, rationaliteit en risico’s’;
  • 20:30 u Debat aan de hand van stellingen;
  • 21:30 u Borrel;
  • 22:00 u Afsluiting;

Wil jij er meer van weten, meld je dan aan; Zorg dat je er bij bent!

Organisatie

Young KIVI NIRIA. Deze activiteit van Young KIVI NIRIA Engineers wordt mede mogelijk gemaakt door het 3TU.Centre for Ethics and Technology en YourInterimProfessionals.

Aanmelden

Deelname is gratis voor leden en € 2,50 voor niet-leden. Nadere informatie en aanmelden kan via: yke@kiviniria.nl.

Scroll to top